Meld uw school aan

transparante gif

The World in Your Classroom

clip_image002
Vorig jaar stonden ruim 100 internationals voor de klas om Haagse scholieren te vertellen over hun thuisland of moedertaal in het klassenproject: ‘The World in your Classroom’. Laat u dit jaar ook uw school kennismaken met dit bijzondere project? Scholen uit Den Haag, Rijswijk, Leidschendam, Leidenscheveen en Voorburg mogen deelnemen.

Vrijwilligers voor Gastlessen, Conversatilessen, Taaldorpen, Mondelinge examens, Projecten over de wereld, Cambridge of IB examens, het voorbereiden van schoolreisen qua taal om met gastgezinnen beter te kunnen communiceren.

Hoogopgeleide en speciaal getrainde internationals staan graag een lesuur voor de klas om uw leerlingen te vertellen over hun eigen thuisland. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om uw leerlingen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met andere culturen, tradities en actuele ontwikkelingen.

De gastles wordt in het Engels gegeven uw Engelse of maatschappijleer les. Biedt u TTO? Een les over wetenschap of aardrijkskunde is dan ook mogelijk.

The World in Your Classroom biedt ook conversatielessen in het Frans, Engels of Spaans. Het geeft uw leerlingen de kans om hun moderne talen op een leuke manier te oefenen. Hebt u interesse in een gastles in het Engels en Mandarijns voor uw Chinese les?

We hebben ook gastdocenten die ook graag tijdens uw mondelinge eindexamens, Cambridge oefening, verijkingsproject over de wereld of Taaldorp u willen helpen. We kunnen ook bij HBO en MBO scholen iets op maat bieden.

U bepaalt zelf welke klassen deelnemen, alles mag van Kader tot gymnasium van klasse 1 tot 6. Het kost u geen extra tijd. De gastsprekers bereiden de les zelf voor. Dit vrijblijvende aanbod is kosteloos en was oorspronkelijk een initiatief van de gemeente Den Haag, PEP Den Haag, ACCESS en de Haagse Brug. Begin van het schooljaar 2019-2020 gaat TWIYC door een transitiefase naar een stichting format. Het oprichten en subsidieaanvragen zijn lange processen.

Neemt u rustig contact meer via lucie@theworldinyourclassroom.nl en kijken we samen wat op dit moment mogelijk is.

Aanmeldformulier scholen